Skip to content

Verdiepingsworkshop ‘De 4 sleutels voor een effectieve les’

Hoe kunt u een lastig nagesprek tot een goed einde brengen?

Deze verdiepingsworkshop is geschikt voor schoolleiders en andere leidinggevenden die zich verder willen bekwamen in de reflectieve dialoog. Eerst frissen we kort de theorie rond de 4 sleutels op, waarna we snel doorgaan met het bespreken van lastige gesprekssituaties na een lesobservatie. We gebruiken hierbij de methodiek van Crucial Conversations.

Belangrijk voor de toekomst

Deze methodiek helpt u de reflectieve dialoog te voeren, ook als emoties een rol gaan spelen en de meningen uiteenlopen. Het zijn vaak belangrijke gesprekken, bepalend voor de professionalisering van de leraar. Helaas zijn we op deze cruciale momenten niet altijd op ons best. We nemen een aanvallende houding aan of slikken onze kritiek snel weer in.

Heeft u de training Reflectiebox Instructiegedrag gevolgd?
U krijgt dan 10% korting.

Stel, u heeft een lesobservatie gedaan en deze wilt u graag nabespreken met de leerkracht. U heeft vastgesteld dat het lesdoel niet duidelijk werd geformuleerd en de uitleg van de leerkracht was rommelig. Bij de verwerking bleken de leerlingen nog steeds fouten te maken. In het gesprek blijkt dat de leerkracht uw aandachtspunten niet ziet en ook teleurgesteld is over uw observaties. Al snel merkt u dat de leerkracht zich gaat verdedigen. Er is nog nauwelijks ruimte voor een echte dialoog. Had u maar niets gezegd.

Spanning in het gesprek

Er ontstaat spanning in het gesprek. Was dit maar nooit gebeurd. Dergelijke gesprekssituaties komen regelmatig voor. Herkent u ze ook? In deze verdiepende workshop leren we u enkele nieuwe technieken aan die u kunt inzetten om de reflectieve dialoog op gang te houden en tot een goed einde te brengen, juist ook als het spannend wordt. Per slot van rekening wilt u de relatie goed houden en de leerkracht in een denkstand krijgen.

Wat gaat er gebeuren tijdens deze boeiende en leerzame middag?

Trainer Theo Wildeboer herhaalt kort de theorie rond de 4 sleutels, waarna we snel doorgaan met het bespreken van lastige gesprekssituaties na een lesobservatie.

Willeke Kremer neemt u mee in de effectieve methodiek Crucial Conversations. Zij is internationaal mastertrainer bij VitalTalent en grondlegger van deze methodiek in Nederland. De methode biedt een model met een set van acht vaardigheden om deze gevoelige gesprekken goed te kunnen voeren met behoud van de relatie.

Info en inschrijving

Er valt veel te beleven én te leren tijdens deze verdiepingsworkshop. Meer weten en u snel opgeven? Neem contact op!

Stuur een mail >

PRIJS PER DEELNEMER

De training kan ‘in company’ voor u worden verzorgd.
Inclusief het boek Crucial Conversations
(Minimaal 15 deelnemers)

Inhoudelijke vragen?

Theo Wildeboer | theo@deviersleutels.nl | 06 – 11 28 78 71

De 4 sleutels voor een effectieve les
Hoe kunt u een lastig nagesprek tot een goed einde brengen?

Organisatie

Deze workshop wordt georganiseerd door De 4 sleutels voor een effectieve les in samenwerking met VitalTalent.

Flyer verdieping 'De vier sleutels voor een effectieve les'

Heb je vragen?

We helpen je graag