Skip to content

Strategiekaarten Rekenen

Strategiekaarten Rekenen

De Strategiekaarten Rekenen zijn bedoeld voor het basis- en speciaal onderwijs. Ze kunnen worden ingezet van groep 3 tot en met 8. Bovendien zijn de kaarten steeds op dezelfde manier opgebouwd en op kleur ingedeeld. Daardoor is snel zichtbaar over welk rekendomein de kaart gaat. De kaarten zijn gemaakt en uitgetest door ervaren leerkrachten.

De digitale kaarten (jpg) zijn op het digibord en/of geprint makkelijk te gebruiken bij elke rekenmethode. Diverse scholen gebruiken de kaarten bij de methode Wereld in Getallen. Deze collectie strategiekaarten is ontwikkeld op basis van De 4 sleutels voor een effectieve les.

Lees verder over de Strategiekaarten Rekenen. Hier lees je over de voordelen voor jou en je klas. Ook lees je hoe je ze gebruikt en hoe je ze toepast in je rekenles. Bovendien vind je voorbeelden van hoe je de kaarten toepast in het DIM model. Daarnaast vind je informatie over de auteur.

Bestellen?

Kies de Strategiekaarten Rekenen en/of Strategiekaarten Taal die je wilt hebben. De kaarten zijn als deelset per domein en als (voordelige) totaalset te bestellen. Doe de kaarten van je keuze in de winkelmand, is jouw set compleet? Reken hem dan af en je ontvangt de kaarten binnen enkele minuten in je mailbox (zonder verzendkosten!).

Strategiekaarten Rekenen – Complete set met alle rekendomeinen

Deze set bestaat uit alle kaarten van alle 7 domeinen (zie onder), inclusief titelblad, titelblad met naamvlak en de inhoudsopgave.

Strategiekaarten Rekenen – Deelsets per rekendomein

Welke domeinen / kaarten zijn er?

  • Titelblad, titelblad met naamvlak, inhoudsopgave (5)
  • Getalbegrip (set van 11)
  • Optellen en aftrekken (set van 22)
  • Vermenigvuldigen en delen (set van 20)
  • Meten en meetkunde (set van 7)
  • Tijd (set van 12)
  • Geldrekenen (set van 2)
  • Breuken / Procenten / Kommagetallen (set van 19)

Overzicht van alle Strategiekaarten Rekenen (pdf), of download de inhoudsopgave en de 2 titelbladen als 5 afbeeldingen (jpg).

Tip!

Met het Titelblad met naamvak en de strategiekaarten van jouw keuze, maak je eenvoudig een boekje voor elk kind. Met dit boekje in hun vak kunnen kinderen de kaarten zelfstandig gebruiken tijdens de rekenles.

Daardoor worden kinderen steeds zelfstandiger! Je helpt de kinderen door van veel sturing en begeleiding door de leerkracht, naar meer zelfstandigheid te gaan.

Heb je vragen?

We helpen je graag