Skip to content

Bijbehorende materialen

Tijdens de training leer je werken met de Reflectiebox Instructiegedrag, dat is een praktische tool voor lesvoorbereiding en reflectie. In deze box zit alles wat je nodig hebt om met de 4 pijlers van instructiegedrag aan de slag te gaan. Ook krijg je het boek Slim!, de Tipkaarten Instructie, het Teamspel en een jaar gratis toegang tot de filmbank. Deze laatste materialen kun je ook los bestellen. Verder kun je hier strategiekaarten Rekenen en lesfasenkaarten DIM kopen.

230919 SB Omslag boek Slim! 4 sleutels_herzien-3d

Slim! De 4 sleutels voor een effectieve les

Meer leerrendement in minder tijd! In dit boek zetten de auteurs de belangrijkste aandachtspunten voor een effectieve les op een rij geordend rond vier sleutels voor een effectieve les. De tientallen praktijkvoorbeelden, tips en reflectievragen in dit boek zullen leerkrachten inspireren om steeds effectievere lessen te geven.

materialen

Reflectiebox Instructiegedrag © (compleet pakket, maar zonder training)

Elke les effectief met de 4 sleutels! Praktische tool voor lesvoorbereiding en reflectie. De Reflectiebox Instructiegedrag is een objectief en beproefd observatie-instrument. Heeft u al een instrument? Gebruik de Reflectiebox dan om leerkrachten zich te laten voorbereiden op de jaarlijkse meting en om de kwaliteit van de lessen te verhogen.

bijbehorende-materialen-tipkaarten-instructiegedrag

Tipkaarten Instructie

Een jaar lang inspiratie! Elke week concreet aan de slag met de 4 sleutels, met deze Tipkaarten die u kunt ophangen in de klas. Bent u een leerkracht die zich regelmatig de vraag stelt ‘wat kan ik voor de kinderen meer en beter doen’? Dan zijn deze Tipkaarten rond instructie iets voor u!

bijbehorende-materialen-teamspel-4sleutels

Teamspel 4 sleutels

Samen aan de slag Ga met elkaar in gesprek over instructiegeven en werk samen aan (nog) effectievere lessen. Reflecteer op uw eigen aanpak en laat u inspireren door uw collega’s!

bijbehorende-materialen-strategiekaarten-rekenen

Strategiekaarten Rekenen

Gemaakt en uitgetest door ervaren leerkrachten! De kaarten zijn bedoeld voor BO en SBO en worden ingezet van groep 3 tot en met 8. Ze zijn op het digibord en/of geprint makkelijk te gebruiken bij elke rekenmethode.

bijbehorende-materialen-filmbank-de4sleutels

Filmbank De 4 sleutels

Eén jaar gratis bij de Training Reflectiebox Instructiegedrag! De filmbank heeft tot doel u lesopnames in handen te geven waarmee u op uw school elementen van de 4 sleutels in teamverband kunt bespreken.

bijbehorende-materialen-reflectiebox-webapplicatie

Reflectiebox Webapplicatie

Administreren van de met leerkrachten gevoerde reflectieve dialogen. Inzicht in de ontwikkeling van de school als geheel. Visuele weergave van trend in ontwikkeling bekwaamheid van leerkrachten en de school als geheel.

bijbehorende-materialen-sfeerbeelden-bekwaamheidsniveaus

Sfeerbeelden Bekwaamheidsniveaus

Kwalificeer lessen op het juiste bekwaamheidsniveau! Waaier met beschrijving van de 4 sleutels voor een effectieve les op elk bekwaamheidsniveau.

Lesfasekaart Directe-instructiemodel

Lesfasenkaart DIM (20)

Mag niet ontbreken op het bureau van de leerkracht! Praktische kaart voor de les, met hierop een overzicht van lesfasen, volgens het directe instructiemodel. Deze stevige kaart heeft een A5-formaat en een fraaie afwerking.

product-slim-vrijstaand

Slim, 50 managementtechnieken om uw school te leiden

‘Slim! 50 managementtechnieken om uw school te leiden’ voorziet u van vijftig overzichtelijke en tijdbesparende technieken die u direct kun toepassen in uw dagelijks werk.

bijbehorende-materialen-tool-instructie-selfcam

Tool: Instructie Selfcam

Lessen filmen, reflecteren en leren Wie een grootmeester wil worden in het lesgeven, zal dat alleen kunnen bereiken door reflectie en doelgerichte oefening.

Heb je vragen?

We helpen je graag