Voordelen voor bestuur

Linkedin

In het kader van de CAO bent u als bestuurder verplicht met een observatie-instrument de didactische vaardigheden van de leerkrachten in beeld te brengen.

“Hoe staat het concreet met de competenties van leraren? In gesprek met de teams krijgen deze inzichten pas écht effect.”

PO-Raad, Wijzer over zien en kijken 2018

Veel directeuren worstelen met het spanningsveld tussen ontwikkelingsgericht en beoordelingsgericht. Wellicht is dit voor u als bestuurder herkenbaar. De Reflectiebox Instructiegedrag komt hieraan tegemoet.

De voordelen:

  • Aansluiting bij nieuwe Inspectiekader;
  • PO-raad beproefde tool;
  • Geen jaarlijkse abonnementskosten.

De Reflectiebox Instructiegedrag is door de PO-raad aangemerkt als beproefd en gevalideerd instrument in het kader van de cao.

Heeft u al een checklist systeem? Overweeg dan om hier voortaan
alleen nog gebruik van te maken om leerkrachten te beoordelen in het kader van de cao-verplichtingen. Zet voor de ontwikkeling de reflectieve dialoog in.

Ons advies is om dit spanningsveld als de vorm van een 8 te zien. De bovenste cirkel is de ontwikkelingscirkel. Hiervoor kunt u de Reflectiebox Instructiegedrag inzetten. Professionalisering zet je immers niet in gang met een lijstje. De onderste cirkel is de beoordelingscirkel waarvoor u het checklist systeem kunt gebruiken dat u mogelijk al heeft.

Met de Reflectiebox Instructiegedrag haalt u de directeur uit de spagaat. Bovendien kunt u met de box inschalen of de leerkracht start-, basis- of vakbekwaam is in het kader van de cao.

Bekijk de Training Reflectiebox Instructiegedrag

Lees ons hele verhaal in vogelvlucht

Download de folder.

Bekijk onze aanbod